over Het Schriftplatform

Een deelplatform voor iedere schriftliefhebber

Het Schriftplatform is een gratis NKdeE-deelplatform voor iedereen die van het handschrift houdt en haar of zijn schriftgerelateerde praktijk wil delen met anderen.

Een NKdeE deelplatform is een webapplicatie op basis van bestaande webapplicaties die het (op termijn) mogelijk maakt om creatieve praktijken te delen met anderen zonder dat er sprake is van exploitatie van de gebruikers. Op ‘gewone’ sociale netwerken word je aangemoedigd om dingen te delen omdat elke klik geld oplevert aan de exploitant van het netwerk, op een NKdeE-deelplatform heeft principieel niemand dan wel iedereen er voordeel aan of je iets deelt noch aan wat je dan deelt op het platform.

Geschiedenis, theorie en werking

Het Schriftplatform is in 2018 geïnitieerd door Dirk Vekemans, aspirant-auteur van de Neue Kathedrale des erotischen Elends (NKdeE). Dirk is tot nader order ook ‘Niemand’, dat is hoe de adminstrator-rol van het platform genoemd wordt. De Administrator van een NKdeE-deelplatform streeft ernaar om zichzelf zo snel mogelijk overbodig te maken, omdat ‘Niemand’ uiteraard onrechtstreeks wèl voordeel haalt uit haar of zijn initiatief, al bestaat dat voordeel misschien enkel uit wat twijfelachtige naambekendheid (is dat wel een voordeel?). Die idee, dat ‘zichzelf overbodig maken’ is als instantie van het concept van de dissolutie van het ik,  een van de theoretische peilers van de Kathedraal. Maar bon, soit.

De NKdeE is een a-commercieel en anti-elitair saneringsprogramma dat creativiteit stimuleert in functie van het geestelijk welzijn van haar gebruikers. Lees meer over de Neue Kathedrale des erotischen Elends

Het Schriftplatform is een groeiplatform dat wordt gedragen door haar gebruikers. Als de gebruikers het platform gebruiken, dan groeit en bloeit het. Als de gebruikers wegblijven, verkommert het en kan het sterven.

Je kan meewerken aan het Schriftplatform door simpel verzoek per mail te richten aan de initiatiefnemer, dirkvekemans_at_yahoo.com, die maakt jou dan ‘auteur’ op het platform. Verondersteld wordt wel dat je ewa overweg kan met WordPress, daar bestaan overal inleidingen en praktijklessen voor…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com